Tudi miši gredo v nebesa – ogledna projekcija s kratko delavnico animacije za učitelje

Za učitelje pripravljamo popoldan s filmsko projekcijo, kratko delavnico in druženjem. Spoznajte čarobni animirani film Tudi miši gredo v nebesa in tehniko stop animacije. Ob popoldanskem druženju s kolegi se potopite v svet gibljivih podob. Za strokovne pedagoške delavce je dogodek brezplačen.

Društvo 2 koluta v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor in konzorcijem Film in Maribor predstavlja lutkovni animirani film Tudi miši gredo v nebesa.

Zaradi omejenega števila mest na dogodku za učitelje in strokovne delavce so obvezne prijave:
Hana Repše: hana@marsmaribor.org, 041 556 332


Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari. Bojevita miška Hopka in plahi lisjak Beloprsec se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Miška in lisjak po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah naposled postaneta najboljša prijatelja.


Film je nastal po knjižni predlogi Miši gredo v nebesa avtorice Ive Procházkove, ki se v svojih delih pogosto dotika težjih tem, s katerimi se srečujejo otroci in mladostniki. Knjigo je v slovenskem jeziku leta 2019 izdala Založba Miš.


Film je sinhroniziran v slovenščino in ga priporočamo za ogled učencem in učenkam I. in II. triade osnovnih šol. Cena šolske projekcije je 2,5 EUR in jih izvajamo v Vetrinjskem dvoru Maribor. Za rezervacijo šolske projekcije se obrnite na:
Hana Repše E: hana@marsmaribor.org M: 041 556 332


Oglejte si napovednik in obiščite spletno stran filma! V pripravi je tudi pedagoško gradivo, ki bo na voljo konec marca.

Sporočilo avtorjev ob filmu:

Delavnica animiranega filma, 45 minut Ste se kdaj vprašali, kako oživijo lutke na platnu? Ob filmu spoznajmo postopek animiranja in v skupinah izdelajmo kratko animacijo.

Šolskim skupinam poleg ogleda filma priporočamo še filmsko-vzgojne dejavnosti.

Pedagoški pogovor
Film lahko pospremite s pedagoškim pogovorom, skozi katerega učenci izrazijo svoje doživljanje filma.
Izhodišča za pogovor: animirani film, prijateljstvo, premagovanje strahov, pogum, predsodki..

Cenik za šolske skupine
Projekcija s pogovori: 2,5 EUR / učenca
Projekcija s kratko delavnico animiranega filma: 3,5 EUR / učenca

Podrobnosti o dogodku
Podrobnosti o dogodku
Partnerji