PROJEKTOR #2 Poklici iz ozadja

Najbolj prepoznavna filmska poklica sta zagotovo igralec in režiser, malo manj producent, direktor fotografije, scenarist, montažer, avtor glasbe, scenograf, kostumograf, oblikovalec maske… Kdo pa so ostali ljudje na setu in za njim? V treh predstavitvenih sklopih si bodo mikrofon podajali dragoceni filmski sodelavci, zastopniki ne-avtorskih, a vendar izredno pomembnih filmskih poklicev.Moderira: Toni Cahunek

PROGRAM:

Precision driver // Asja Zupanc
pogovor // 50 min

V svetu, v katerem prevladujejo moški, je Asja Zupanc ena najboljših preciznih voznic v Sloveniji in po vsem svetu. Asja je začela kot voznica gokarta, največ izkušenj pa je pridobila v letih trdega dela kot voznica rally-ja.


18:00 Trenerka psov in mačk // Mia Zahariaš
pogovor // 50 min

Mia Zahariaš je v Sloveniji prva in edina profesionalna trenerka psov in mačk za nastope v filmih, reklamah in v gledališču. Živali v filmih predstavljajo višjo produkcijsko vrednost, hkrati pa na filmskem setu predstavljajo velik izziv. Mia bo skozi pogovor predstavila svoje delo ter svoje živalske “sodelavce”.


19:00 Orožar // Jernej Brajner
pogovor // 50 min

Streljanje in eksplozije na filmu izgledajo zelo atraktivno, na filmskem setu pa predstavljajo zelo veliko nevarnost. Ob rokovanju z orožjem in razstrelivom je potrebna velika previdnost in natančnost. Ker je varnost na vedno prvem mestu, so zato na setu posebej izurjeni sodelavci, ki so zadolženi za delo z orožjem. Jernej bo skozi pogovor predstavil svoje delo, ter izpostavil najzanimivejše projekte na katerih je sodeloval.

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanjeUdeležba je brezplačna.

Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi za zamejitev širjenja virusa Covid-19.

Podrobnosti o dogodku
 • Datum začetka
  12. aprila, 2022 17:00
 • Datum konca
  20:00
 • Organizator
 • Naslov
  Vetrinjska 30, 2000 Maribor
Podrobnosti o dogodku
 • Datum začetka
  12. aprila, 2022 17:00
 • Datum konca
  20:00
 • Organizator
 • Naslov
  Vetrinjska 30, 2000 Maribor
Partnerji