Plan Cul La Praline – temne strani ljubezni in seksualnosti

KUPI KARTO

Trajanje: 63’57”

Selekcija Plan cul la praline – temne strani ljubezni in seksualnosti brez tabujev, skozi različne animacijske tehnike raziskuje obsežne teme, kot so vpliv ljubosumja na naše nezavedno, sile maščevanja, spremembe vetra v partnerskem odnosu in vrtince divje strasti, a obenem prikazuje tudi kako svoji partnerki, ki je noseča s tretjim otrokom, povedati, da ste pravkar izgubili službo in da je najstarejša obrt edino delo, ki ste ga našli. Ta nabor filmov, ki združuje horor, komedije in celo eksperimentalni film, je priložnost za raziskovanje bogatega vizualnega sveta sodobne animacije in izjemno doživetje. Ti filmi, ki so prejeli številne festivalske nagrade, si zaslužijo, da si jih ogleda zahtevno občinstvo, ki z veseljem odkriva obetavne evropske umetnike. 

Tudi vas navdušujejo potikanja po skritih vrtički in temnih gozdičkih? So vaša šibkost kurve in onanigami ter vas mikajo ognjevita pretakanja? Pridružite se nam v vzburljivem večeru kratkih animiranih filmov, ki s humorjem barvajo senčno a pulzirajočo plat ljubezni in seksualnosti.

1. Toomas pod dolino divjih volkov / Toomas teispool metsikute huntide orgu, Chintis Lundgren, Drasko Ivezic (Chintis Lundgreni Animatsioonstuudio / Adriatic Animation / Miyu Productions), Estonija, Hrvaška, Francija, 2019, 18′

Ko mlad, privlačen volk Toomas izgubi dobro plačano službo inženirja, mu ne preostane drugega, kot da začne služiti družinski kruh kot žigolo. Svoj novi poklic prikriva pred nosečo ženo Viivi, a tudi ona ima skrivnost: udeležuje se seminarja opolnomočenja žensk, ki vključuje moške sužnje. Ko Toomas dobi vlogo v seksploatacijskem filmu, se skrivalnice zelo zapletejo.

2. Povprečna sreča / Average Happiness, Maja Gehrig (Langfilm), Švica, 2019,  7’02”

Med predstavitvijo v PowerPointu se statistični grafi začnejo osvobajati iz prisilnih jopičev svojih koordinat in prične se popotovanje v čutni svet statistike. Tortni grafikoni se topijo, puščični prikazi se zvijajo, razsevni grafikoni, palični prikazi in borzne krivulje se združijo do skupnega vrhunca.

3. Ledena groza / Filles bleues, Peur Blanche, Marie Jacotey & Lola Halifa-Legrand (Miyu Productions), Francija, 2020, 9’50”

Par na provansalskih cestah. Ko Nils Floro prvič pelje na obisk k svojim staršem, na poti naletita na zasedo. Njo zajamejo, on pobegne. V noči, ki jo preživi sredi borovega gozda, se mora Flora soočiti s svojo negotovostjo.

4. Objemi me tesno / Hold Me Tight, Leoluna Tourneur-Robert (Vivi Film, La Clairière Ouest), Francija, 2021,6’

V osrčju temnega gozda se v eksplozivni poročni paradi srečata dve silhueti, ki se privlačita in odbijata. Objemi me tesno je grenko-sladka romanca.

5. Divja ljubezen / Wild Love, Paul Autric, Quentin Camus, Maryka Laudet, Léa Georges, Zoé Sottiaux, Corentin Yvergniaux (2018) 

Alan in Beverly med romantičnim pobegom povzročita nesrečo s smrtnim izidom. Ta zločin ne bo ostal nekaznovan.

6. #21xoxo, Sine Özbilge, Belgija, 2019, 9’

#21xoxo je kratki animirani film, ki prikazuje nadrealističen in humoren odsev 21. stoletja ~ opisuje dekle in njene nihilistične dogodivščine v vzporednem digitalnem vesolju, ki se prepleta s hitrimi zmenki, hipstersko kulturo in post-internet odnosom do življenja.

7. Pentola, Leo Černic (CSC – Centro Sperimentale di Cinematografia – Scuola Nazionale di Cinema), Italija, Slovenija 2022, 7’12’’

Ni lahko biti junak. Toda ti, Pentola, ti si moj superjunak.

Podrobnosti o dogodku
Nakup vstopnice
5,00 EUR
Podrobnosti o dogodku