Pika in Packa packata, 3+, Filmske nedelje v Lutkovnem

Za izzven in Abonma zoetrop, Filmski abonma za otroke in družine

Pika in Packa packata / Prick och Fläck på fläcken

Švedska, 2013, 44 minut
sinhroniziran v slovenščino

Pika je pikasta. Packa je packasta. Tako, kot mora biti.

Pika je oblečena v modre hlače s pikami in rdeče čeveljce. Packa pa nosi roza hlače s pikami in modre čeveljce. Zelo sta prijazni in lepo skrbita druga za drugo. Sta fanta ali punci? Tega ne vemo. Gotovo pa je, da nista zajca. Čeprav imata dolga ušesa in dva sprednja zobka. Če ju zebe, si na ušesi nadeneta tople nogavice. Če ju je strah, ju zvijeta v rog. Večino časa pa sta zelo radovedni in svet opazujeta po svoje, zato znata po ušesih tudi hoditi! Radi pečeta kruh, se sladkata in raziskujeta neznano. Tudi pogumni sta, saj sledita celo kresničkam v nočnem gozdu in tam odtrgata celo strupeno mušnico! Kaj bosta naredili z njo? V epizodah o Piki in Packi bomo videli tudi, kaj bosta ušpičili v cirkusu in kako je videti njuna disko zabava!

PROGRAM:

Piko in Packo zasneži Prick och Fläck snöar in

Pika in Packa mesita testo Prick och Fläck degar

Pika in Packa stojita na ušesih Prick och Fläck står pa oronen

Pika in Packa dobita norice Prick och Fläck och vattenkoppar

Pika in Packa pri pepelnatem kralju Prick och Fläck hos Ask-kungen

Piko in Packo vrže s tira Prick och Fläck spårar ur

Pika in Packa si naredita disko Prick och Fläck har disko

Podrobnosti o dogodku

Lotta Geffenblad je ilustratorka in avtorica otroških knjig ter animiranih filmov – zanje je bila večkrat nagrajena. Je solastnica studia Zigzag, kjer so nastali filmi o Piki in Packi. Po študiju oblikovanja se je posvetila predvsem kratkim animiranim filmom. Med njenimi najbolj znanimi deli je prispevek za otroško serijo o medvedu Björneju, Björnes magasin, ob katerem so odrasle generacije otrok in mladih na Švedskem. Z možem Uzijem sta poleg Pike in Packe ter animiranih filmov o kužku Astonu, ki ste jih lahko videli na festivalu Animateka, ustvarila tudi večkrat nagrajeni film Aprikoser in srednjemetražni animirani film za otroke Bland Tistlar, na katerem sta delala celih sedem let. Najraje ustvarjata lutkovne animirane filme in animirane filme v tehniki kolaža.
Uzi Geffenblad je glasbenik, skladatelj, režiser in producent. Na Univerzi v Stockholmu je študiral psihologijo, smer psihologija in otroška kultura. Občasno predava o scenariju, zvoku in produkciji animiranih filmov.

Podrobnosti o dogodku
Partnerji