Film v Minoritih: Selekcija kratkih nagrajenih

Nadaljujemo sezono filmskih večerov v izjemni družbi: programska selekcija napoveduje nagrajene, opazne, prodorne, pomembne naslove, ki razpirajo sodobne teme, nove poglede in zastavljajo pomembna vprašanja vsakdanjosti. Vabimo vas, da se nam ob sobotah pridružite v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor.
_
Selekcija kartkih nagrajenih filmov

1. EEVA / Morten Tšinakov, Lucija Mrzljak / Adriatic Animation/Eesti Joonisfilm / Hrvaška, Estonija / 2022 / 15’58”


Na pogrebu močno lije. Veliko je solz, preveč vina, nekaj žoln, vrzeli pa zapolni prgišče sanj.

2. 27 / Flóra Anna Buda / Miyu Productions/Boddah / Francija, Madžarska / 2023 / 10’38”

Alice praznuje 27. rojstni dan. Še vedno živi pri starših, čeprav jo to omejuje; da ubeži pustemu vsakdanu, pa se zateka v sanje. Po psihedelični zabavi na strehi tovarne pijana doživi hudo prometno nesrečo s kolesom. Jo bo to opogumilo, da vstopi v odraslost? 

3. Drijf / Levi Stoops / Lunanime / Belgija / 2023 / 15′

Izgubljen goli par na kosu drevesnega debla nosi sem in tja po odprtem morju. Ker ne razumeta želja in meja drug drugega, njun boj za lastno preživetje in preživetje njune zveze preraste v krvavo bitko. 

4. Luški kapitan / Mia L. Henriksen, Konrad Hjemli / Norveška / 2022 / 7’15” / podnapisi

Film Luški kapitan pripoveduje o istoimenskem labodu in o tem, kako se je prelevil iz priljubljene mestne maskote v iskanega hudodelca.

5. Hardly working / Total Refusal / Avstrija / 2022 / 20’34”

Etnografska raziskava delovne in življenjske realnosti neigralnih likov, digitalnih statistov v videoigricah. Njihovi ponavljajoči se gibi, vzorci delovanja ter hrošči in napake izrišejo nazorno analogijo delu v kapitalizmu.

_


Organizacija in izvedba Kulturna četrt, Lutkovno gledališče Maribor • partnerji pri programski selekciji Konzorcij Film in Maribor Program podpira Mestna občina Maribor.

Podrobnosti o dogodku
Podrobnosti o dogodku